Terugblik op het jubileumfeest

Al 25 jaar heb ik met veel passie en toewijding met u en uw kinderen gezongen, gedanst en muziek gemaakt. Hierdoor is De Mirtetak een begrip geworden op het gebied van muzikale ontwikkeling voor baby’s en jonge kinderen in Leiden & omstreken.

Kabouter sing-in en poppenvoorstelling

Daarom heb ik op 9 januari een groot feest gevierd, waar ongeveer 60 kinderen en ouders de voorstellingen in de ochtend bezochten . Er waren twee kabouter sing - in's met medewerking van violiste Marjolein Hennes en collega Lilian van de Peet die ook gitaar en klarinet en blokfluit bespeelde.

Daarna was er een poppenvoorstelling voor kinderen van 3 - 7 jaar door Scratch marionetten van Janet Cratchley. Dat was een groot succes.

Receptie met mantradans, lierspel en blokfluit

's Middags was de jubileumreceptie die speciaal geopend werd door Noor en Akbar Helweg, Lieneke's dansdocenten van de opleiding Dansen van Universele Vrede. Akbar speelt prachtig santoor en Noor danst, zingt en drumt. Zij kregen iedereen aan het zingen en in de benen. De toon was gezet! Ook liergroep Leiderdorp speelde o.l.v. Mariette Burm en Lieneke speelde samen met blokfluitleerling Meike een prachtig duet op alt- en tenorblokfluit.

Instrumentjes, informatie en tekenen

Gedurende de hele dag was er een kraam aanwezig van kindermuziekwinkel.com, die gespecialiseerd is in instrumenten voor ( kleine) kinderen. En op deze dag kwam het nieuwe boekje "kabouter Tibbedijn in de winter" uit, van Lieneke Schotanus en met tekeningen van Tineke Vlaming. Dit muzikale prentenboek heeft ook een leuk lottospel en is te bestellen op deze site.

Ook was er middenin de kantine een heerlijke tekentafel voor kinderen waar Marri Geuskens leiding aan gaf. Er waren de hele dag kinderen aan het tekenen en kleuren.

Natuurlijk was het ook mogelijk op deze dag informatie over de cursussen van de Mirtetak te krijgen en je in te schrijven.

Het was een heel geslaagde dag, die alleen maar mogelijk was door de inzet van vrijwilligers. Hartelijk dank daarvoor!