Dans en speel je mee

 •  

  Een leuke cursus voor kids van 3½ - 6 jaar.  Wil je graag dansen en muziek maken, kom dan met pappa of mamma naar deze speelse cursus.

  We spelen op verschillende instrumenten zoals de djembee en de klankstaven en boomwackers.

  Lesgeven volgens protocol

  We volgen de richtlijnen van het RIVM. Dat betekent:
  - we houden 1,5 meter afstand tussen volwassenen
  - Reserveren vooraf is verplicht.
  - Kom niet bij klachten van jou of je huisgenoten, meld je dan af.
  - Er wordt les gegeven in een goed geventileerde ruimte.

  De lessen beginnen weer op zaterdag 2 oktober om 11 uur, een cursus van 8 keer.
  Graag aanmelden onderaan deze pagina!

  Liesbeth klein Joomla

  Een nieuw gezicht

  vanaf 1 oktober is er een nieuwe docente voor de lessen op vrijdag en zaterdagmorgen in Sunterra, oegstgeest. Zij stelt zich hier graag voor.

  Mijn naam is Liesbeth Rietveld, 44 jaar. Ik heb 2 volwassen kinderen en ben per 1 juni gaan samenwonen met mijn vriend in Lisse. Daarvoor heb ik 21 jaar gewoond en gewerkt in Limburg, Venlo. Ik werkte de afgelopen 10 jaar in het speciaal onderwijs als muziekdocent. Ook heb ik ik naast het speciaal onderwijs gewerkt als zzp-er en verrichtte werkzaamheden zoals “muziek op schoot”-cursussen, individuele muziektherapie aan huis, (na)schoolse projecten, amv/blokfluitlessen.

  Nu ik mijn baan en alles heb opgezegd in Limburg, ben ik hernieuwd aan het oriënteren wat er bij me past en de vervanging voor Lieneke lijkt me een perfecte match hiervoor. Door mijn optimisme en humor krijg ik energie om nieuwe avonturen aan te gaan. Ik vind het belangrijk om mezelf vrij te voelen en plezier te beleven bij alles wat ik doe.

  Ik kijk er erg naar uit om jullie te ontmoeten en muziek/plezier met elkaar te gaan maken!

   

  Wat doen we in de cursus en waarom?

  Maat, ritme en melodie

  Doel van de cursus is : spelen met muziek, met maat, ritme , dynamiek , zowel in klank als in beweging .Elke les staat een instrument centraal zoals de djembé, triangel of xylofoon. We spelen met maat, ritme en melodie. Op de klankstaven en de xylofoon maken we een begin met melodische vorming.

  Muziek- geen muziek

  In de cursus spelen we met basiselementen uit de muziek, zoals muziek - geen muziek, dynamiek (hard en zacht), staccato en legato (kort en lang), tempo (langzaam en snel). We doen dit zowel in beweging als in klank.

  Trommels

  We kunnen ons uiten in de dans en op de instrumenten. Elk instrument doet een ander beroep op ons. Trommels nodigen uit tot lekker uit je dak gaan, maar je kunt er ook prachtig zacht op spelen, en met elkaar nieuwe klanken ontdekken. En ik heb geweldige djembees.....

  Kleuterdans

  Houd je van dansen? We gaan ook dansen en dans improviseren. In de dans leren we met vertrouwen de ruimte in te gaan, misschien eerst met pappa of mamma, maar later, soms veel later, ook alleen. We dansen rondom de grote parachutedoek, we gebruiken pittenzakken, linten en shawls om te dansen.

  Prijs

  € 120,00 voor 10 keer

   

  Aanmelden

 • Cursusdata oktober / november


  2, 9, 16, 30 oktober
  6, 13, 20, 27 november

  Kosten 8 keer: € 96,00

  Dag en tijd:

  Zaterdag 11.00 - 11.45 uur,

  Een open les is weer mogelijk omdat de lessen weer "live"gegeven mogen worden. Wel graag even aanmelden voor de open les bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  Kosten open les: € 12,00


  U betaalt naast het cursusgeld de huur voor het muziektasje met materialen en instrumenten wat gedurende de cursus wordt gebruikt en mee naar huis mag.
  Huur = € 1,00 per les. Dit muziektasje wordt alleen gebruikt als het nodig is zoals met Corona. Dan is uitdelen en innemen onmogelijk. Vandaar.

  Aanmelden

   
   
 • Adres voor buitenlessen

  SUNTERRA centrum, Clusiushof 7, Oegstgeest